fbpx

Ribeye aan het stuk

 23,21

  • Diervriendelijk vlees direct van de boerin
  • Ambachtelijk verwerkt door slager
  • Professioneel ingevroren > langer houdbaar
  • niet goed, geld terug > 100% haKOEna genieten-garantie
Wissen
Artikelnummer: 71014 Categorieën: ,

Beschrijving

Ribeye aan het stuk zorgt voor een ultieme smaakbeleving. En als je met een paar eters bent, is aan het stuk altijd te verkiezen boven lappen. Die snij je na bereiden makkelijk zelf op de voor iedereen gewenste dikte. Ribeye is uitstekend geschikt om te dry-agen. Bij deze rijpingsmethode hangt het vlees aan de lucht of in een speciale dry-age kast te drogen. Na 28 dagen is ruim 30% van het vocht aan het vlees onttrokken. De buitenste kap is ingedroogd en die wordt er dan ook af gesneden. Een sublieme vleessmaak is het resultaat.
Vlees om te dry-agen kun je aan het stuk bestellen. Geef bij je bestelling aan dat het voor dry-agen is en onze slagers snijden het dan precies voor je op maat.
Is het ribeye, rib-eye of rib eye? Alle drie goed! Maar wat is ribeye nu eigenlijk? Ribeye snijdt de slager uit de rib van het rund, klinkt logisch, toch? Kenmerkend van ribeye is een vetader en een lichte vetmarmering ofwel intramusculair vet die door het vlees loopt. Neem daarbij dat het van een spier komt die het rund nauwelijks gebruikt en je hebt een perfecte combinatie voor zacht, mals en supersmaakvol vlees dat je maar kort hoeft te bereiden. Ribeye heeft een heerlijke bite waardoor het ook de favoriete keuze is van de echte vleesliefhebber.

En die kiezen dan ook vaak voor de ribeye waar de rib nog aanzit: de stoere Tomahawk, Indiaans voor: strijdbijl. Zou jij verwachten dat men de Tomahawk ook wel Cowboy Steak of Cowboy Cut noemt? Kennelijk hebben de Cowboys ooit forse strijd geleverd met de Indianen om hun tomahawk, het lekkerste stukje vlees te kunnen bemachtigen. De tomahawk kun je ook in onze webshop bestellen.

Extra informatie

GewichtNiet beschikbaar
Gewicht

Vanaf 750 gr

Prijs per kilo

30,95

Ingrediënten

100% Rundvlees

Geleverd

Vers

Aantal stuks:

Per stuk

Ras

Limousin