Alles voor het beste rundvlees! | Ons verhaal | haKOEna
arrow_drop_up arrow_drop_down
Limousins in de wei

Echt genieten

Onze koeien, de haKOEna's, genieten écht en daarom kun jij écht genieten van rundvlees. 

Dat is onze missie. We willen dat runderen een goed en eerlijk leven hebben. Dat ze zolang 

als ze willen vrij in de wei lopen en de stal met een lekker strobed in kunnen als ze daar

zin in hebben. De koeien krijgen gezond voer vooral van eigen land. De dierenarts zien ze 

alleen als dat écht nodig is.  En kalfjes komen op een natuurlijke manier op de wereld. 


De haKOEna runderen staan dicht bij de natuur, en dat willen wij graag zo houden.

haKOEna beter leven keurmerk

Myriam, boerin: on- en offline

In de 60's geboren op de Gillishof, eerste dochter van Jan en Mia Senden. Mijn vader was een van de eersten die in de 70's Limousins uit Frankrijk naar Nederland haalde. Ruim 40 jaar heeft hij Limousins gefokt. Ik ben getrouwd met John, derde generatie slagersgeslacht. Hij begon in zijn eindexamenjaar VWO een vleesgroothandel voor de horeca. Dan heb je kennis en ervaring in huis van land, vee en vleesverwerking. En Fabio, onze jongste, is langzaamaan verslingerd aan online marketing.

Vleesras limousins

De eerste Limousins in Nederland

Ruim 40 jaar geleden jaar werd de interesse van mijn vader, Jan Senden, gewekt voor het mooie Franse vleesras: de Limousin. Tot dan was hij melkveehouder en akkerbouwer. Toen Ilan, een Israelische stagiair, op de boerderij kwam, ging hij op zoek naar dat vleesras dat zo geweldig moest zijn. Altijd zoeken naar nieuwe wegen en iets doen met mensen en kansen die voorbij kwamen. Dat typeert Jan Senden en zo was hij een van de eersten die begin jaren 70 Limousins uit Frankrijk naar Nederland haalde. En die heeft hij sinds toen gefokt en een mooie plek op de Gillishof gegeven.

Ambachtelijk vlees online kopen

KOERAGE

Juist, koerage, een beetje moed om te beginnen. En ik hoop natuurlijk dat het een echte koe-rage wordt. Immers steeds meer mensen willen weten waar het vlees dat ze eten vandaan komt. Jij toch ook? Of dieren een goed leven hebben en het vlees duurzaam is. Kortom, men is steeds bewuster bezig met wat men eet. Online bestellen is voor bijna iedereen gemakkelijk en vanzelfsprekend. De keuze om KOErage te starten lag dus voor de hand. En daarmee komt een droom uit... een eigen bedrijf waar iedereen kan genieten: de dieren én de bewuste eter.

Wij gebruiken cookies!