fbpx

Écht genieten

Onze koeien, de haKOEna's, genieten écht en daarom kun jij écht genieten van rundvlees. Dat is onze missie. We willen dat runderen een goed en eerlijk leven hebben. Dat ze zolang als ze willen vrij in de wei lopen en de stal met een lekker strobed in kunnen als ze daar zin in hebben. De koeien krijgen gezond voer vooral van eigen land. De dierenarts zien ze alleen als dat écht nodig is en kalfjes komen op een natuurlijke manier op de wereld. De haKOEna runderen staan dicht bij de natuur, en dat willen wij graag zo houden.

Myriam, boerin: on- en offline

In de 60’s geboren op de Gillishof, eerste dochter van Jan en Mia Senden. Mijn vader was een van de eersten die in de 70’s Limousins uit Frankrijk naar Nederland haalde. Ruim 40 jaar heeft hij Limousins gefokt.

Ik ben getrouwd met John, derde generatie slagersgeslacht. Hij begon in zijn eindexamenjaar VWO een vleesgroothandel voor de horeca. Zo heb ik kennis en ervaring vergaard van land, vee en vleesverwerking. En online marketing leer ik vooral van Fabio, onze jongste, die daar inmiddels aan verslingerd is.

De eerste Limousins in Nederland

Ruim 40 jaar geleden werd de interesse van mijn vader, Jan Senden, gewekt voor het mooie Franse vleesras: de Limousin. Tot dan was hij melkveehouder en akkerbouwer. Toen Ilan, een Israelische stagiair, op de boerderij kwam, ging hij op zoek naar dat vleesras wat zo geweldig moest zijn.

Altijd zoeken naar nieuwe wegen, iets doen met mensen en kansen die voorbij kwamen. Dat typeert Jan Senden en zo was hij een van de eersten die begin jaren 70 Limousins uit Frankrijk naar Nederland haalde. Sinds die tijd heeft hij het Franse vleesras gefokt en een mooie plek op de Gillishof gegeven.

KOERAGE

Koerage dat staat voor courage in het Engels, ofwel moed in het Nederlands. Dat is wel een vereiste als je iets nieuws wilt beginnen. Omdat wij het fantastisch zouden vinden als het een echte koe-rage wordt, schrijven we het zo: KOERAGE. Steeds meer mensen willen weten waar het vlees dat ze eten vandaan komt, dat het zo duurzaam mogelijk is. Ze willen erop kunnen vertrouwen dat de dieren een goed leven hebben.

Kortom, men is steeds bewuster bezig met wat men eet. Ook is online bestellen voor bijna iedereen gemakkelijk en vanzelfsprekend. De keuze om Koerage te starten lag dus voor de hand. En daarmee komt een droom uit… een eigen bedrijf waar iedereen kan genieten: de dieren én jij 😉


Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis!

 

Woon je in Echt of zo’n 40 km van Echt af?


We bezorgen met ons eigen vervoer. Vandaag besteld vóór 22.00 uur, de dag erna bezorgd (behalve op zondag). De aflevertijd stemmen wij met jou af. 

Woon je VERDER dan zo’n 40 km van Echt af?


Dan bezorgt Redjepakketje jouw bestelling. De haKOEna bestelling doen we in een speciale EPS doos met daarin herbruikbare coolpacks. Zo weten we zeker dat jouw bestelling bevroren bij je aankomt.a) Bestel je op zondag t/m donderdag vóór 22.00 uur 
dan ontvang je jouw bestelling de dag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur de dag erna krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.b) Bestel je op donderdag na 22.00 uur of op vrijdag of zaterdag, 
dan ontvang je jouw bestelling de dinsdag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur op de dag van bezorging krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.


You have Successfully Subscribed!