Écht genieten

Onze koeien, de haKOEna's, genieten écht en daarom kun jij écht genieten van rundvlees. Dat is onze missie. We willen dat runderen een goed en eerlijk leven hebben. Dat ze zolang als ze willen vrij in de wei lopen en de stal met een lekker strobed in kunnen als ze daar zin in hebben. De koeien krijgen gezond voer vooral van eigen land. De dierenarts zien ze alleen als dat écht nodig is en kalfjes komen op een natuurlijke manier op de wereld. De haKOEna runderen staan dicht bij de natuur, en dat willen wij graag zo houden.

Myriam, boerin: on- en offline

In de 60’s geboren op de Gillishof, eerste dochter van Jan en Mia Senden. Mijn vader was een van de eersten die in de 70’s Limousins uit Frankrijk naar Nederland haalde. Ruim 40 jaar heeft hij Limousins gefokt.

Ik ben getrouwd met John, derde generatie slagersgeslacht. Hij begon in zijn eindexamenjaar VWO een vleesgroothandel voor de horeca. Zo heb ik kennis en ervaring vergaard van land, vee en vleesverwerking. En online marketing leer ik vooral van Fabio, onze jongste, die daar inmiddels aan verslingerd is.

De eerste Limousins in Nederland

Ruim 40 jaar geleden werd de interesse van mijn vader, Jan Senden, gewekt voor het mooie Franse vleesras: de Limousin. Tot dan was hij melkveehouder en akkerbouwer. Toen Ilan, een Israelische stagiair, op de boerderij kwam, ging hij op zoek naar dat vleesras wat zo geweldig moest zijn.

Altijd zoeken naar nieuwe wegen, iets doen met mensen en kansen die voorbij kwamen. Dat typeert Jan Senden en zo was hij een van de eersten die begin jaren 70 Limousins uit Frankrijk naar Nederland haalde. Sinds die tijd heeft hij het Franse vleesras gefokt en een mooie plek op de Gillishof gegeven.

KOERAGE

Koerage dat staat voor courage in het Engels, ofwel moed in het Nederlands. Dat is wel een vereiste als je iets nieuws wilt beginnen. Omdat wij het fantastisch zouden vinden als het een echte koe-rage wordt, schrijven we het zo: KOERAGE. Steeds meer mensen willen weten waar het vlees dat ze eten vandaan komt, dat het zo duurzaam mogelijk is. Ze willen erop kunnen vertrouwen dat de dieren een goed leven hebben.

Kortom, men is steeds bewuster bezig met wat men eet. Ook is online bestellen voor bijna iedereen gemakkelijk en vanzelfsprekend. De keuze om Koerage te starten lag dus voor de hand. En daarmee komt een droom uit… een eigen bedrijf waar iedereen kan genieten: de dieren én jij 😉


100% haKOEna genieten-garantie

 

We doen er alles aan dat de dieren een happy life genieten. We zijn zo transparant mogelijk naar jou toe over het hele proces. Omdat je weet dat dit goed zit, kun je genieten van het topkwaliteit vlees dat op je bord komt. Dat is waar haKOEna voor staat! Wij zijn daar helemaal van overtuigd. Daarom zijn we zo KOElant mogelijk en geven jou gewoon 100% genieten-garantie. Dat houdt in dat je kunt kiezen voor nieuw vlees óf je geld terug als het bij aankomst niet is zoals jij verwacht. Deze garantie geldt altijd behalve als er niemand aanwezig was om het pakket in ontvangst te nemen in het door jou opgegeven tijdvak.    

You have Successfully Subscribed!


Bezorgkosten


Voor de bezorging via PostNL wordt per afleveradres een standaardbedrag van € 6,95 gehanteerd. Wanneer jij jouw bestelling in de ochtend wilt laten bezorgen, moeten wij hiervoor helaas een toeslag van € 12,50 in rekening brengen. Voor bezorging in de avond geldt een toeslag van € 1,95. Voor gratis bezorging hanteren wij een minimum bestelbedrag van € 100,-.  

Meer informatie over bezorging en bezorgkosten kun je hier vinden.

You have Successfully Subscribed!


Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis!Wij verzenden jouw haKOEna bestelling in een EPS doos voorzien van herbruikbare coolpacks! Op deze manier komt jouw bestelling ingevroren bij jou aan.  

PostNL verzorgt de bezorging van jouw pakket. Wanneer je op maandag t/m vrijdag voor 14.00 uur besteld, zal jouw haKOEna bestelling de volgende dag bij jou thuis worden bezorgd via PostNL. Wanneer jij jouw bestelling op vrijdag na 14.00 uur, zaterdag óf zondag bestelt, wordt jouw pakket dinsdag bij jou thuisbezorgd. Zodra wij jouw pakket hebben afgegeven aan PostNL ontvang je een track & trace code via de mail, waarmee jij jouw pakket kunt volgen.  

Meer informatie over de bezorging kun je hier vinden.

 

You have Successfully Subscribed!


Diervriendelijk vlees direct van de boerinDe dieren hebben het leven dat ze zouden kiezen als ze een keuze hadden. Altijd lekker buiten als het maar even kan en de ruime, open, lichte stal met stro in als ze dat willen. We gebruiken geen preventieve antibiotica of toevoegingen van welke aard dan ook. Puur natuur, zo zijn de dieren, zo houden wij dat graag.

 

You have Successfully Subscribed!


Topkwaliteit rundvlees van … koeien!haKOEna staat voor topkwaliteit vlees. Logisch dat we dan kiezen voor koeien. Vlees van koeien is namelijk malser dan van stieren. Die hebben een hoog testosterongehalte en dat maakt het vlees harder. Ook zorgt het ervoor dat de dieren moeilijk buiten te houden zijn. Het vlees is van de Franse vleesrassen Limousin of Blonde d’Aquitaine. Het zijn oersterke rassen en omdat de koeien niet gemolken worden gaan alle voedingsstoffen naar het vlees. 

You have Successfully Subscribed!


Ambachtelijk verwerkt door slagerDe verwerking gebeurt bij Freshco, EG-erkend slagersbedrijf van mijn man. Hij heeft al decennia ervaring met verwerken van vlees voor restaurants. Het vlees krijgt ruim de tijd om te rijpen, minstens drie weken. De slagers verwerken het vlees met ambachtelijke precisie, ze snijden de lapjes vlees zoveel mogelijk op het gewenste gewicht maar je begrijpt dat dit dus wel eens iets kan afwijken. Vakwerk blijft nu eenmaal mensenwerk.

You have Successfully Subscribed!


Professioneel ingevroren > langer houdbaarZelf thuis invriezen kan. Maar ook al is je eigen diepvries nog zo goed, ze kan niet op tegen professioneel invriezen. De methode van gelaagd invriezen met speciale ventilatie zorgt ervoor dat het vlees in korte tijd de temperatuur van -18oC bereikt. Daardoor is haKOEnavlees wel twee jaar houdbaar met optimaal behoud van structuur en kwaliteit.

You have Successfully Subscribed!

Whatsapp contact knopVragen? Klik hier!