De limousin koe | Limousin, een écht vleesras | haKOEna

De Limousin

De Limousin is een oud Frans ras, al decennia thuis op de Gillishof in Bocholtz. Het is een sterke koe, door de boer lange tijd gebruikt als krachtdier om te trekken en te dragen. Ze is gezond van nature, met grote stevige poten. Ze is erg vruchtbaar en heeft brede bekkens waardoor ze op een makkelijke manier hun kalveren op de wereld zetten. 

Waarom Limousin?

  • Een echt vleesras!
  • Kalfsjes worden op een natuurlijke manier geboren!
  • Levert mals en topkwaliteit vlees!

Vlees van de Limousin

Limousin rundvlees staat voor een superieure kwaliteit fijnvezelig en overwegend mager vlees met veel smaak en een fijne dooradering van natuurlijk, gelijkmatig, verdeeld vet. Die karakteristieken zorgen voor een mals en sappig stukje koevlees. Daarnaast is de bereidingstijd korter en is er sprake van minimaal gewichtsverlies; wat u in de pan gooit, komt er praktisch hetzelfde uit.

Dit alles is te danken aan de absoluut natuurlijke leefwijze van de Limousin runderen. Zo grazen ze buiten op weiden die rijk zijn aan verschillende grassoorten en wilde kruiden.

En omdat de Limousin runderen nog één zijn met de natuur zorgen zij zelf dat ze alles krijgen wat nodig is. Het resultaat: vlees zoals vlees moet zijn, gezond, mals en heerlijk sappig. Preventieve antibiotica en groeihormonen zijn ten strengste verboden. Afhankelijk van het tijdstip van de geboorte mogen de kalfjes wel 6 tot 8 maanden bij de moeder blijven zuigen.

Limousins van haKOEna

Het vlees van haKOEna komt uitsluitend van vrouwelijke koeien die enkele keren hebben gekalfd.

De directe lijn tussen boerderij en consument garandeert puur natuurvlees van hoge kwaliteit voor een lekker prijsje.