De limousin koe | Limousin, een écht vleesras | haKOEna
arrow_drop_up arrow_drop_down
Limousin rund

De Limousin

De Limousin is een oud Frans ras, al decennia thuis op de Gillishof in Bocholtz. Het is een sterk dier, door de boer lange tijd gebruikt als krachtdier om te trekken en te dragen. Ze is gezond van nature, met stevige poten. Ze is erg vruchtbaar en heeft brede bekkens waardoor ze op een makkelijke manier haar kalveren op de wereld zetten. 

Waarom wij voor Limousins kiezen

Waarom limousin rundvlees

Een echt vleesras!

De Limousin is een echt vleesras. Ze wordt dus niet gemolken. Het vlees van de Limousin is een stuk malser en heeft een unieke smaak!

Limousin kalfje

Natuurlijke geboorte

De Limousin kan in tegenstelling 

tot veel andere rassen zonder 

hulp van de mens kalfjes op de wereld zetten. Daar zijn wij trots op!

koeien in de natuur

Dichtbij de natuur

De Limousin is een ras dat dichtbij 

de natuur staat. De dieren zijn dan ook het liefst buiten en genieten van wat de natuur hen biedt. 

Vlees van de Limousin

Limousin rundvlees staat voor een superieure kwaliteit fijnvezelig en overwegend mager vlees met veel smaak. De  fijne dooradering van natuurlijk, gelijkmatig, verdeeld vet draagt daaraan bij. Daarnaast is de bereidingstijd korter en is er sprake van minimaal gewichtsverlies. Formaat en sappen blijven behouden als je het vlees bereidt.

Dit alles is te danken aan de natuurlijke leefwijze van de Limousin runderen. Ook de kalfjes blijven wel 6 tot 8 maanden bij de moeder. Het resultaat: vlees zoals vlees moet zijn: gezond, mals en heerlijk sappig. Toevoegingen van welke aard dan ook in de vorm van preventieve antibiotica en groeihormonen zijn ten strengste verboden. 

Limousins van haKOEna

Het vlees van haKOEna komt uitsluitend van vrouwelijke dieren. Koeien die enkele keren hebben gekalfd.

De directe lijn tussen boerderij en consument garandeert puur natuur vlees van hoge kwaliteit voor een heel aantrekkelijke prijs.

Wij gebruiken cookies!