De varkens

HaKOEna koos voor Porc Qualité Ardenne omdat zij al sinds meer dan 30 jaren ervaring hebben opgebouwd in het houden van varkens op een natuurlijke wijze. Van boer naar bord in een zo kort mogelijke keten. En dat gebeurt allemaal direct over de grens in België. Aan het houden van deze varkens zijn strenge regels gesteld die door een externe onafhankelijke certificeringsinstantie wordt gecontroleerd. Op familiale, lokale boerderijen in de Belgische Ardennen leven de varkens zoals ze zouden leven als ze zelf een keuze hadden. En dat is precies het principe waar haKOEna voor staat.

Le porc fermier

De hoevevarkens krijgen de tijd om te groeien. De stallen zijn ruimer, zoveel mogelijk open en er is een maximum aan natuurlijk licht. Ze hebben ruime plek en integrale roosters zijn verboden. Dat alles bevordert het leefklimaat voor de varkens. De hoevevarkens krijgen gezonde voeding: 100% plantaardig waarvan minimaal 75% granen. GGO’s en antibiotica zijn niet toegestaan. Het transport naar het slachthuis in Malmédy vindt in groepjes plaats waarbij de varkens zoveel mogelijk bij elkaar blijven omdat ze zich zo het meest op hun gemak voelen. De uitrusting van de vrachtwagen is erop gericht dat de dieren zich goed en rustig voelen onderweg. En vooral ook in het slachthuis is er respect voor de varkens. Anesthesie vindt in groep plaats voor een stressvrije en pijnloze slacht.

Dat alles zorgt voor gezond, mals en smaakvol varkensvlees.

Le porc fermier

 

De hoevevarkens krijgen de tijd om te groeien. De stallen zijn ruimer, zoveel mogelijk open en er is een maximum aan natuurlijk licht. Ze hebben ruime plek en integrale roosters zijn verboden. Dat alles bevordert het leefklimaat voor de varkens. De hoevevarkens krijgen gezonde voeding: 100% plantaardig waarvan minimaal 75% granen GGO’s en antibiotica zijn niet toegestaan. Het transport naar het slachthuis in Malmédy vindt in groepjes plaats  waarbij de varkens zoveel mogelijk bij elkaar blijven. De uitrusting van de vrachtwagen is erop gericht dat de dieren zich goed en rustig voelen onderweg. Ook in het slachthuis is er respect voor de varkens. Anesthesie vindt in groep plaats voor een stressvrije en pijnloze slacht.

 

En dat alles zorgt voor gezond, mals en smaakvol vlees.

Rust

Voor de dieren is rust een belangrijk element in hun leven. Daarnaast is er ook voor de varkenshouders meer rust omdat zij kunnen rekenen op afname van alle varkens als ze slachtrijp zijn. Dat niet alleen, ze krijgen ook een vaste, eerlijke verdienste voor een langere termijn. Zo kunnen ze alle aandacht aan hun dieren geven. 

Van boer naar …

De laatste stap naar de integrale beheersing van de korte keten is het eigen slachthuis in Malmedy. Het is een modern varkensslachthuis, uniek in België en geïnspireerd op de beste in Europa. Er is ruim geïnvesteerd in innovatieve technologieën waarbij een stressvrije en pijnloze slacht van elk dier de uitgangspunten waren.


100% haKOEna genieten-garantie

 

We doen er alles aan dat de dieren een happy life genieten. We zijn zo transparant mogelijk naar jou toe over het hele proces. Omdat je weet dat dit goed zit, kun je genieten van het topkwaliteit vlees dat op je bord komt. Dat is waar haKOEna voor staat! Wij zijn daar helemaal van overtuigd. Daarom zijn we zo KOElant mogelijk en geven jou gewoon 100% genieten-garantie. Dat houdt in dat je kunt kiezen voor nieuw vlees óf je geld terug als het bij aankomst niet is zoals jij verwacht. Deze garantie geldt altijd behalve als er niemand aanwezig was om het pakket in ontvangst te nemen in het door jou opgegeven tijdvak.    

You have Successfully Subscribed!


Bezorgkosten


Voor de bezorging via PostNL wordt per afleveradres een standaardbedrag van € 6,95 gehanteerd. Wanneer jij jouw bestelling in de ochtend wilt laten bezorgen, moeten wij hiervoor helaas een toeslag van € 12,50 in rekening brengen. Voor bezorging in de avond geldt een toeslag van € 1,95. Voor gratis bezorging hanteren wij een minimum bestelbedrag van € 100,-.  

Meer informatie over bezorging en bezorgkosten kun je hier vinden.

You have Successfully Subscribed!


Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis!Wij verzenden jouw haKOEna bestelling in een EPS doos voorzien van herbruikbare coolpacks! Op deze manier komt jouw bestelling ingevroren bij jou aan.  

PostNL verzorgt de bezorging van jouw pakket. Wanneer je op maandag t/m vrijdag voor 14.00 uur besteld, zal jouw haKOEna bestelling de volgende dag bij jou thuis worden bezorgd via PostNL. Wanneer jij jouw bestelling op vrijdag na 14.00 uur, zaterdag óf zondag bestelt, wordt jouw pakket dinsdag bij jou thuisbezorgd. Zodra wij jouw pakket hebben afgegeven aan PostNL ontvang je een track & trace code via de mail, waarmee jij jouw pakket kunt volgen.  

Meer informatie over de bezorging kun je hier vinden.

 

You have Successfully Subscribed!


Diervriendelijk vlees direct van de boerinDe dieren hebben het leven dat ze zouden kiezen als ze een keuze hadden. Altijd lekker buiten als het maar even kan en de ruime, open, lichte stal met stro in als ze dat willen. We gebruiken geen preventieve antibiotica of toevoegingen van welke aard dan ook. Puur natuur, zo zijn de dieren, zo houden wij dat graag.

 

You have Successfully Subscribed!


Topkwaliteit rundvlees van … koeien!haKOEna staat voor topkwaliteit vlees. Logisch dat we dan kiezen voor koeien. Vlees van koeien is namelijk malser dan van stieren. Die hebben een hoog testosterongehalte en dat maakt het vlees harder. Ook zorgt het ervoor dat de dieren moeilijk buiten te houden zijn. Het vlees is van de Franse vleesrassen Limousin of Blonde d’Aquitaine. Het zijn oersterke rassen en omdat de koeien niet gemolken worden gaan alle voedingsstoffen naar het vlees. 

You have Successfully Subscribed!


Ambachtelijk verwerkt door slagerDe verwerking gebeurt bij Freshco, EG-erkend slagersbedrijf van mijn man. Hij heeft al decennia ervaring met verwerken van vlees voor restaurants. Het vlees krijgt ruim de tijd om te rijpen, minstens drie weken. De slagers verwerken het vlees met ambachtelijke precisie, ze snijden de lapjes vlees zoveel mogelijk op het gewenste gewicht maar je begrijpt dat dit dus wel eens iets kan afwijken. Vakwerk blijft nu eenmaal mensenwerk.

You have Successfully Subscribed!


Professioneel ingevroren > langer houdbaarZelf thuis invriezen kan. Maar ook al is je eigen diepvries nog zo goed, ze kan niet op tegen professioneel invriezen. De methode van gelaagd invriezen met speciale ventilatie zorgt ervoor dat het vlees in korte tijd de temperatuur van -18oC bereikt. Daardoor is haKOEnavlees wel twee jaar houdbaar met optimaal behoud van structuur en kwaliteit.

You have Successfully Subscribed!

Whatsapp contact knopVragen? Klik hier!