fbpx

Vlees binden

door | sep 6, 2019 | haKOEna kennisbank, Kooktechnieken | 0 Reacties

De term binden verwijst naar het dikker maken van een vloeistof met behulp van een bindmiddel. Binden doe jij bijvoorbeeld bij jus, sauzen of soepen. Bij haKOEna is het binden voornamelijk van toepassing op het stoofvlees. Als jouw stoofpot meer vocht dan inhoud heeft, zijn er verschillende manieren om dit op te lossen door gebruik te maken van een bindmiddel. Maïzena, aardappelzetmeel, bloem, eieren en gelatine zijn voorbeelden van een bindmiddel. Volg onderstaande stappen voor het binden met maïzena en aardappelzetmeel (maïzena en aardappelzetmeel is verkrijgbaar in de supermarkt).      Stoofvlees binden met maïzena of aardappelzetmeel Stap 1 Roer de gewenste hoeveelheid maïzena of aardappelzetmeel met een klein beetje vocht zodat het een pasta wordt.
Eén eetlepel maïzena of aardappelzetmeel staat tot 250 ml stoofpot vocht
Stap 2 Voeg de pasta geleidelijk toe en blijf roeren tot de stoofpot dik genoeg is
Let op: wacht tot de pasta volledig is opgenomen. Als je te veel toevoegt wordt je saus een dikke pasta.
   

 


Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis!

 

Woon je in Echt of zo’n 40 km van Echt af?


We bezorgen met ons eigen vervoer. Vandaag besteld vóór 22.00 uur, de dag erna bezorgd (behalve op zondag). De aflevertijd stemmen wij met jou af. 

Woon je VERDER dan zo’n 40 km van Echt af?


Dan bezorgt Redjepakketje jouw bestelling. De haKOEna bestelling doen we in een speciale EPS doos met daarin herbruikbare coolpacks. Zo weten we zeker dat jouw bestelling bevroren bij je aankomt.a) Bestel je op zondag t/m donderdag vóór 22.00 uur 
dan ontvang je jouw bestelling de dag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur de dag erna krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.b) Bestel je op donderdag na 22.00 uur of op vrijdag of zaterdag, 
dan ontvang je jouw bestelling de dinsdag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur op de dag van bezorging krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.


You have Successfully Subscribed!