fbpx

Wat zijn stooflappen?

door | jun 18, 2019 | Wat is en waar zit elk vleessoort

Stooflappen komen uit de borst, hals en schouder.

Bereiding
Stooflappen van haKOEna zijn van de Limousin of Blonde d’Aquitaine. Ze hebben altijd veel smaak en daarom hoef je er maar weinig mee te doen om een perfect stukje vlees te bereiden. Stooflappen is van vlees dat hard gewerkt heeft. Dus moet je bij stooflappen altijd kiezen voor een langere bereiding: stoven of koken.

Stooflappen: langere bereiding. Voor alle vlees dat langere bereiding nodig heeft, kun je de bereidingstechnieken gebruiken die daarvoor in aanmerking komen. Ze staan hieronder met +++ aangegeven. Stooflappen braad je aan op hoog vuur voor een mooi bruin korstje. Laat ze dan langzaam garen op lage temperatuur. Ook kun je stooflappen gebruiken om een heerlijke bouillon van te trekken.

Bakken

+

Bakkerellen

+

Braden

+

Barbecueën

+

Gourmet/Fondue

+

Grillen/Roosteren

+

Koken

+++

Roerbakken

+

Steengrill

+

Stomen

++

Stoven

+++

Oven

+++

+++ uitermate geschikt

++ kan wel

+ niet ons advies. Stuur ons jouw recept als je zó wel iets lekkers van maakt van dit vlees

 

 

Zie onderstaande tabel voor voedingswaarde stooflappen per 100 gram.

SoortHoeveelheid
Energie (kcal)187 kcal
koolhydraten0,0 g
Eiwit19,9 g
Vet12,1 g
Waarvan verzadigd vet5,4 g
Waarvan onverzadigd vet5,2 g
Cholesterol51,3 mg


Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis!

 

Woon je in Echt of zo’n 40 km van Echt af?


We bezorgen met ons eigen vervoer. Vandaag besteld vóór 22.00 uur, de dag erna bezorgd (behalve op zondag). De aflevertijd stemmen wij met jou af. 

Woon je VERDER dan zo’n 40 km van Echt af?


Dan bezorgt Redjepakketje jouw bestelling. De haKOEna bestelling doen we in een speciale EPS doos met daarin herbruikbare coolpacks. Zo weten we zeker dat jouw bestelling bevroren bij je aankomt.a) Bestel je op zondag t/m donderdag vóór 22.00 uur 
dan ontvang je jouw bestelling de dag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur de dag erna krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.b) Bestel je op donderdag na 22.00 uur of op vrijdag of zaterdag, 
dan ontvang je jouw bestelling de dinsdag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur op de dag van bezorging krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.


You have Successfully Subscribed!