fbpx

Wat zijn runderlappen?

door | jun 18, 2019 | Wat is en waar zit elk vleessoort

Runderlappen zijn van vlees dat meer gewerkt heeft. Het is daardoor minder mals. Ze kunnen van diverse spieren afkomstig zijn zoals de borst of vinkelap. Het vleesras en de manier waarop de dieren geleefd hebben bepalen de mate van malsheid van het vlees. Van vleesrassen kun je ook de runderlappen relatief kort bakken, ca. 20 min.

Bereiding
Runderlap van haKOEna is van de Limousin of Blonde d’Aquitaine. Het heeft altijd veel smaak en daarom hoef je er maar weinig mee te doen om een perfect stukje vlees te bereiden. Onze runderlappen kun je vergelijken met biefstukken met een lekkere bite. Klik even op: haKOEna bereidingswijzen voor de beste tips.

Runderlap 10-20 minuten bereiding. Voor alle vlees dat iets langere bereiding nodig heeft maar niet zolang als stoven, kun je de bereidingstechnieken gebruiken die daarvoor in aanmerking komen. Ze staan hieronder met +++ aangegeven. Runderlap braad je aan op hoog vuur voor een mooi bruin korstje. Laat ze dan langzaam garen op lage temperatuur. Als je ze middellang bakt, is de kern nog rosé. Het vlees heeft dan nog voldoende vocht en is dus nog lekker sappig.  Als het doorbakken is, ervaar je het vlees al gauw als taai. Je kunt er dan wel nog altijd voor kiezen om het vlees te stoven.

Bakkerellen

++

Braden

+++

Barbecueën

+ als je van een bite houdt

Gourmet/Fondue

+

Grillen/Roosteren

+

Koken

+

Roerbakken

+ in reepjes

Steengrill

+

Stomen

+

Stoven

Als kort bakken vlees is doorgeslagen, te gaar is. Dan kun je het altijd nog stoven.

Oven

+

+++ uitermate geschikt

++ kan wel

+ niet ons advies. Stuur ons jouw recept als je zó wel iets lekkers van maakt van dit vlees

 

Zie onderstaande tabel voor voedingswaarde runderlappen per 100 gram.

SoortHoeveelheid
Energie (kcal)279 kcal
koolhydraten0,7 g
Eiwit30,0 g
Vet17,5 g
Waarvan verzadigd vet7,5 g
Waarvan onverzadigd vet8,0 g
Cholesterol60,0 mg


Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis!

 

Woon je in Echt of zo’n 40 km van Echt af?


We bezorgen met ons eigen vervoer. Vandaag besteld vóór 22.00 uur, de dag erna bezorgd (behalve op zondag). De aflevertijd stemmen wij met jou af. 

Woon je VERDER dan zo’n 40 km van Echt af?


Dan bezorgt Redjepakketje jouw bestelling. De haKOEna bestelling doen we in een speciale EPS doos met daarin herbruikbare coolpacks. Zo weten we zeker dat jouw bestelling bevroren bij je aankomt.a) Bestel je op zondag t/m donderdag vóór 22.00 uur 
dan ontvang je jouw bestelling de dag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur de dag erna krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.b) Bestel je op donderdag na 22.00 uur of op vrijdag of zaterdag, 
dan ontvang je jouw bestelling de dinsdag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur op de dag van bezorging krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.


You have Successfully Subscribed!