fbpx

Wat zijn biefstukpunten?

door | jun 18, 2019 | Wat is en waar zit elk vleessoort

Biefstukpunten zijn stukjes biefstuk. Het kan van bijna alle magere vleesdelen komen die voor kort bakken geschikt zijn.

Bereiding
Biefstukpunten van haKOEna zijn van de Limousin of Blonde d’Aquitaine. Het vlees heeft altijd veel smaak en daarom hoef je er maar weinig mee te doen om het perfect te bereiden. Klik even op: haKOEna bereidingswijzen voor de beste tips.

Biefstukpunten zijn makkelijk te bereiden. Zet het vuur hoog en zodra het schuim van de boter in de pan is verdwenen, schroei je het ingepeperde vlees rondom dicht. Zet het vuur naar laag en laat nog ca. 2 minuten om en om in pan als je het vlees rood van binnen wilt. Ca 4 minuten als rosé jouw voorkeur heeft en 6 minuten voor doorbakken. Tijden zijn richtlijnen als de biefstukpunten zo’n 1,5 cm dik is. Strooi zout naar wens erop. Ca. 5-10 minuten laten rusten in de oven op 90 graden C of op een bordje onder aluminiumfolie.

Biefstukpunten, kort bakken, snel klaar vlees. Voor alle vlees dat je maar kort hoeft te bakken kun je alle bereidingstechnieken gebruiken die daarvoor in aanmerking komen staan aangegeven. Als je ze kort bereidt, kun je kiezen voor: bijna rauw, rosé, medium. Als het doorbakken is, ervaar je het vlees al gauw als taai. Je kunt er dan nog altijd voor kiezen om het vlees te stoven.

Bakken

+++

Bakkerellen

+++

Braden

+

Barbecueën

+++

Gourmet

+++

Grillen/Roosteren

+++

Koken

+

Roerbakken

+++

Steengrill

+++

Stomen

+

Stoven

+

Oven

+

Fondue

+

+++ uitermate geschikt

++ kan wel

+ niet ons advies. Stuur ons jouw recept als je zó wel iets lekkers van maakt van dit vlees

 

Zie onderstaande tabel voor voedingswaarde biefstukblokjes per 100 gram.

SoortHoeveelheid
Energie (kcal)127 kcal
koolhydraten0,0 g
Eiwit23,8 g
Vet3,5 g
Waarvan verzadigd vet0,7 g
Waarvan onverzadigd vet0,7 g
Cholesterol55,0 mg