fbpx

Wat is rosbief?

door | jun 18, 2019 | Wat is en waar zit elk vleessoort

Rosbief kan van allerlei vleesdelen worden gesneden, zoals: dunne of dikke lende, bloemstuk, staartstuk, muis, platte bil of bovenbil. De slager bepaalt bij het snijden van het vlees of het in aanmerking komt voor rosbief.

Bereiding
Biefstuk van haKOEna is van de Limousin of Blonde d’Aquitaine. Het heeft altijd veel smaak en daarom hoef je er maar weinig mee te doen om een perfect stukje vlees te bereiden. Klik even op: haKOEna bereidingswijzen voor de beste tips.

Rosbief braad je altijd aan in de pan op hoog vuur voor een mooi bruin korstje. Laat het dan langzaam garen op lage temperatuur in de oven. Zo behoudt het vlees de sappigheid. Het vlees moet van binnen rosé blijven. Het heeft dan nog voldoende vocht. Doe je dat niet, dan wordt het vlees taai.

Rosbief, aan het stuk, ca. half uur bereiding. Voor alle vlees dat iets langere bereiding nodig heeft maar niet zolang als stoven, kun je de bereidingstechnieken gebruiken die daarvoor in aanmerking komen. Ze staan hieronder met +++ aangegeven. Als je ze middellang bakt, is de kern nog rosé. Als het doorbakken is, ervaar je het vlees al gauw als taai. Je kunt er dan nog altijd voor kiezen om het vlees te stoven.

Bakken

+

Bakkerellen

+

Braden

+++

Barbecueën

+

Gourmet/Fondue

+

Grillen/Roosteren

+

Koken

+

Roerbakken

+

Steengrill

+         

Stomen

+

Stoven

Als kort bakken vlees is doorgeslagen, te gaar is. Dan kun je het altijd nog stoven.

Oven

+++

 +++ uitermate geschikt

++ kan wel

+ niet ons advies. Suur ons jouw recept als je zó wel iets lekkers van maakt van dit vlees

 

Zie onderstaande tabel voor voedingswaarde rosbief per 100 gram.

SoortHoeveelheid
Energie (kcal)168 kcal
koolhydraten0,8 g
Eiwit28,3 g
Vet5,75 g
Waarvan verzadigd vet1,4 g
Waarvan onverzadigd vet2,0 g
Cholesterol55,0 mg


Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis!

 

Woon je in Echt of zo’n 40 km van Echt af?


We bezorgen met ons eigen vervoer. Vandaag besteld vóór 22.00 uur, de dag erna bezorgd (behalve op zondag). De aflevertijd stemmen wij met jou af. 

Woon je VERDER dan zo’n 40 km van Echt af?


Dan bezorgt Redjepakketje jouw bestelling. De haKOEna bestelling doen we in een speciale EPS doos met daarin herbruikbare coolpacks. Zo weten we zeker dat jouw bestelling bevroren bij je aankomt.a) Bestel je op zondag t/m donderdag vóór 22.00 uur 
dan ontvang je jouw bestelling de dag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur de dag erna krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.b) Bestel je op donderdag na 22.00 uur of op vrijdag of zaterdag, 
dan ontvang je jouw bestelling de dinsdag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur op de dag van bezorging krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.


You have Successfully Subscribed!