fbpx

Wat is bieftartaar?

De bief tartaar is gemalen, mager. Het kan van bijna alle magere vleesdelen komen die voor kort bakken geschikt zijn.

Bereiding
Bief tartaar van haKOEna is van de Limousin of Blonde d’Aquitaine. Het vlees heeft altijd veel smaak en daarom hoef je er maar weinig mee te doen om een perfecte tartaar te bereiden. Klik even op: haKOEna bereidingswijzen voor de beste tips.

Bief tartaar is makkelijk te bereiden. Zet het vuur hoog en zodra het schuim van de boter in de pan is verdwenen, schroei je het ingepeperde vlees rondom dicht. Zet het vuur naar laag en laat nog ca. 2 minuten om en om in pan als je het vlees rood van binnen wilt. Ca 4 minuten als rosé jouw voorkeur heeft en 6 minuten voor doorbakken. Tijden zijn richtlijnen als de bief tartaar zo’n 1,5 cm dik is. Strooi zout naar wens erop. Ca. 5-10 minuten laten rusten in de oven op 90 graden C of op een bordje onder aluminiumfolie.

Bief tartaar, kort bakken, snel klaar vlees. Voor alle vlees dat je maar kort hoeft te bakken kun je alle bereidingstechnieken gebruiken die daarvoor in aanmerking komen. Ze staan hieronder met +++ aangegeven. Als je ze kort bereidt, kun je kiezen voor: bijna rauw, rosé, medium.

Bakken+++
Bakkerellen+++
Braden+
Barbecueën+++
Gourmet+++
Grillen/Roosteren+++
Koken+
Roerbakken+++
Steengrill+++
Stomen+
Stoven+
OvenBij veel porties, na aanbraden in pan, garen in oven.
Fondue+

+++ uitermate geschikt

++ kan wel

+ niet ons advies. Stuur ons jouw recept als je zó wel iets lekkers van maakt van dit vlees

 

 

Zie onderstaande tabel voor voedingswaarde bief tartaar per 100 gram.

SoortHoeveelheid
Energie (kcal)127 kcal
koolhydraten0,0 g
Eiwit21,8 g
Vet4,4 g
Waarvan verzadigd vet1,9 g
Waarvan onverzadigd vet1,8 g
Cholesterol50,0 mg


Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis!

 

Woon je in Echt of zo’n 40 km van Echt af?


We bezorgen met ons eigen vervoer. Vandaag besteld vóór 22.00 uur, de dag erna bezorgd (behalve op zondag). De aflevertijd stemmen wij met jou af. 

Woon je VERDER dan zo’n 40 km van Echt af?


Dan bezorgt Redjepakketje jouw bestelling. De haKOEna bestelling doen we in een speciale EPS doos met daarin herbruikbare coolpacks. Zo weten we zeker dat jouw bestelling bevroren bij je aankomt.a) Bestel je op zondag t/m donderdag vóór 22.00 uur 
dan ontvang je jouw bestelling de dag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur de dag erna krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.b) Bestel je op donderdag na 22.00 uur of op vrijdag of zaterdag, 
dan ontvang je jouw bestelling de dinsdag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur op de dag van bezorging krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.


You have Successfully Subscribed!