Hoe bereid je riblappen? – riblappen bereiden

Bereidingswijze riblappen
De riblappen van haKOEna zijn afkomstig van Het Franse vleesras Limousin of Blonde d’Aquitaine. Onze riblappen hebben al veel smaak van zichzelf, waardoor jij er maar weinig mee hoeft te doen om de perfecte riblappen te bereiden. Onze riblappen kun je vergelijken met biefstukken met een lekkere byte.

Riblap is vlees dat hard gewerkt heeft waardoor het vlees iets steviger is en deze lekkere byte heeft, Voor dit soort vlees met een byte, zoals riblappen, kies je voor een langere bereiding. Namelijk stoven of koken. Riblappen braadt eerst je aan op hoog vuur zodat het een mooi bruin korstje krijgt. Vervolgens laat je de riblappen langzaam garen op een lage temperatuur. Verder kun je van riblappen ook bouillon trekken.

Riblappen in de pan bereiden
Stap 1
Haal het vlees minstens een uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Voordat je het vlees op kamertemperatuur laat komen, haal je de verpakking eraf en dep je het vlees droog met keukenpapier

Stap 2
Doe de (room)boter of olie in de pan en zet het vuur hoog

Stap 3
Zodra het schuim van de boter in de pan is verdwenen, schroei je het ingepeperde vlees rondom dicht/bruin. Haal daarna het vlees uit de pan en fruit een uitje met wat knoflook naar wens

Stap 4
Leg dan de riblappen weer in de pan en schenk warm water erbij zodat het vlees niet schrikt. Het vlees moet bijna ondergedompeld zijn. Daarna kun je naar wens onverwarmd bier, rode wijn, azijn of runderbouillon erbij doen

Stap 5
Peper, zout en andere kruiden zoals tijm, oregano, gember, selderijzout kun je naar eigen smaak toevoegen

Stap 6
Laat het vlees minimaal zo’n 2 uur sudderen. Met het deksel op de pan

Stap 7
Bind de saus af op de gewenste dikte

Stap 8
Tijd om te smullen! 😋

Bouillon trekken van riblappen
Zelf bouillon maken is echt niet moeilijk en hoeft ook zeker niet veel werk te zijn! In de tussentijd dat de bouillon staat te trekken kun je gewoon lekker je eigen ding doen. Een boek lezen, tv kijken of de huishoudelijke taken bijvoorbeeld. Waarom zelf bouillon maken? Je kunt wel aan de slag gaan met bouillonblokjes, maar daarmee krijg je nog niet de voedingsstoffen binnen die je uit bot, merg en vlees wel haalt. Daarnaast kun je tijdens het maken van je eigen bouillon naar wens de hoeveelheden toevoegen zoals bijvoorbeeld zout.

Stap 1
Leg de riblappen in een ruime pan. Reken op ca. 300 gram vlees/bot per liter water.

Stap 2
Giet er zoveel koud water bij dat de pan ¾ vol is. Er geldt hoe meer beenderen (schenkel of mergpijp) je toe voegt, hoe meer gelatine er vrijkomt en hoe groter het bot, des te langer duurt het voordat de gelatine vrijkomt.

Stap 3
Breng het geheel aan de kook. Er verschijnt een laag wit-grijs schuim. Schep deze laag schuim eraf en zet het vuur laag. Wanneer het schuim te laat eraf wordt geschept, of kookt het vocht, dan slaat het schuim neer in de bouillon waardoor het troebel wordt. Dit wil je hoogstwaarschijnlijk niet, dus schep het schuim op tijd af voor een mooie heldere bouillon.

Stap 4
Voeg peper en zout toe. Naar wens kun je op dit moment grofgesneden groenten of naar smaak andere kruiden toevoegen.

Bijvoorbeeld
Groenten: ui met een schil, prei, wortel of knolselderij
Kruiden: tijm, oregano, majoraan/laurierblaadjes, kruidnagels of knoflook

Stap 5
Laat de bouillon lekker drie uur, of langer, trekken op laag vuur. Je hoeft er op dit moment nog maar weinig aan te doen, het belangrijkste is dat de bouillon niet gaat koken. Houd je dit eens in de zoveel tijd even in de gaten en roer je even door het geheel, is dit meer dan voldoende. Je kunt dus gemakkelijk in de tussentijd bijvoorbeeld een boek lezen, tv kijken of het huishouden doen.

Stap 6
Zeef daarna het geheel. Je kunt het vlees klein snijden en in de soep doen of er een ragout ervan maken.

Stap 7
Tijd om te smullen! 😋

Tip: Als je de bouillon door een katoenen theedoek of kaasdoek zeeft (stap 6), wordt de bouillon extra helder!

Tip: Als je een grote pan bouillon maakt, kun je deze per gewenste portie gemakkelijk invriezen. Zo kun je eenpersoonsporties maken, maar ook porties voor het hele gezin.


100% haKOEna genieten-garantie

 

We doen er alles aan dat de dieren een happy life genieten. We zijn zo transparant mogelijk naar jou toe over het hele proces. Omdat je weet dat dit goed zit, kun je genieten van het topkwaliteit vlees dat op je bord komt. Dat is waar haKOEna voor staat! Wij zijn daar helemaal van overtuigd. Daarom zijn we zo KOElant mogelijk en geven jou gewoon 100% genieten-garantie. Dat houdt in dat je kunt kiezen voor nieuw vlees óf je geld terug als het bij aankomst niet is zoals jij verwacht. Deze garantie geldt altijd behalve als er niemand aanwezig was om het pakket in ontvangst te nemen in het door jou opgegeven tijdvak.    

You have Successfully Subscribed!


Bezorgkosten


Voor de bezorging via PostNL wordt per afleveradres een standaardbedrag van € 6,95 gehanteerd. Wanneer jij jouw bestelling in de ochtend wilt laten bezorgen, moeten wij hiervoor helaas een toeslag van € 12,50 in rekening brengen. Voor bezorging in de avond geldt een toeslag van € 1,95. Voor gratis bezorging hanteren wij een minimum bestelbedrag van € 100,-.  

Meer informatie over bezorging en bezorgkosten kun je hier vinden.

You have Successfully Subscribed!


Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis!Wij verzenden jouw haKOEna bestelling in een EPS doos voorzien van herbruikbare coolpacks! Op deze manier komt jouw bestelling ingevroren bij jou aan.  

PostNL verzorgt de bezorging van jouw pakket. Wanneer je op maandag t/m vrijdag voor 14.00 uur besteld, zal jouw haKOEna bestelling de volgende dag bij jou thuis worden bezorgd via PostNL. Wanneer jij jouw bestelling op vrijdag na 14.00 uur, zaterdag óf zondag bestelt, wordt jouw pakket dinsdag bij jou thuisbezorgd. Zodra wij jouw pakket hebben afgegeven aan PostNL ontvang je een track & trace code via de mail, waarmee jij jouw pakket kunt volgen.  

Meer informatie over de bezorging kun je hier vinden.

 

You have Successfully Subscribed!


Diervriendelijk vlees direct van de boerinDe dieren hebben het leven dat ze zouden kiezen als ze een keuze hadden. Altijd lekker buiten als het maar even kan en de ruime, open, lichte stal met stro in als ze dat willen. We gebruiken geen preventieve antibiotica of toevoegingen van welke aard dan ook. Puur natuur, zo zijn de dieren, zo houden wij dat graag.

 

You have Successfully Subscribed!


Topkwaliteit rundvlees van … koeien!haKOEna staat voor topkwaliteit vlees. Logisch dat we dan kiezen voor koeien. Vlees van koeien is namelijk malser dan van stieren. Die hebben een hoog testosterongehalte en dat maakt het vlees harder. Ook zorgt het ervoor dat de dieren moeilijk buiten te houden zijn. Het vlees is van de Franse vleesrassen Limousin of Blonde d’Aquitaine. Het zijn oersterke rassen en omdat de koeien niet gemolken worden gaan alle voedingsstoffen naar het vlees. 

You have Successfully Subscribed!


Ambachtelijk verwerkt door slagerDe verwerking gebeurt bij Freshco, EG-erkend slagersbedrijf van mijn man. Hij heeft al decennia ervaring met verwerken van vlees voor restaurants. Het vlees krijgt ruim de tijd om te rijpen, minstens drie weken. De slagers verwerken het vlees met ambachtelijke precisie, ze snijden de lapjes vlees zoveel mogelijk op het gewenste gewicht maar je begrijpt dat dit dus wel eens iets kan afwijken. Vakwerk blijft nu eenmaal mensenwerk.

You have Successfully Subscribed!


Professioneel ingevroren > langer houdbaarZelf thuis invriezen kan. Maar ook al is je eigen diepvries nog zo goed, ze kan niet op tegen professioneel invriezen. De methode van gelaagd invriezen met speciale ventilatie zorgt ervoor dat het vlees in korte tijd de temperatuur van -18oC bereikt. Daardoor is haKOEnavlees wel twee jaar houdbaar met optimaal behoud van structuur en kwaliteit.

You have Successfully Subscribed!

Whatsapp contact knopVragen? Klik hier!