fbpx

Hoe bak je bieftartaar? – bieftartaar bakken

Bereidingswijze bieftartaar
Bieftartaar van haKOEna is afkomstig van Het Franse vleesras Limousin of Blonde d’Aquitaine. Ons haKOEna rundvlees, heeft al veel smaak van zichzelf. Om deze reden hoef je er maar weinig mee te doen om het perfect te bereiden. Volg onderstaande stappen voor onze bieftartaar bereidingswijze.

Bieftartaar bakken hoeft niet moeilijk te zijn of lang te duren. Met ons kwaliteitsvlees en de juiste bereidingswijze, kun je jouw bieftartaar precies bakken zoals jij hem het lekkerst vindt. Ga je voor rare, medium of well done?

Bieftartaar in de pan bereiden
Stap 1
Haal het vlees minstens een uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Voordat je het vlees op kamertemperatuur laat komen, haal je de verpakking eraf en dep je het vlees droog met keukenpapier

Stap 2
Doe de (room)boter of olie in de pan en zet het vuur hoog

Stap 3
Zodra het schuim van de boter in de pan is verdwenen, schroei je het ingepeperde vlees rondom dicht

Stap 4
Zet het vuur terug naar laag en laat het nog ongeveer 2 minuten om en om in pan als je het vlees rood van binnen wilt. Ongeveer 4 minuten als rosé jouw voorkeur heeft en 6 minuten voor doorbakken.

Let op: aangegeven tijden zijn richtlijnen voor het bakken van bieftartaar die zo’n 1,5 cm dik is

Stap 5
Strooi zout naar wens erop

Stap 6
Tot slot kun je het vlees voor het ultieme resultaat zo’n vijf tot zeven minuten laten rusten in de oven op 90 graden Celsius of op een bordje bedekt door aluminiumfolie (zo blijft het vlees sappig en warm)

Stap 7
Tijd om te smullen! 😋

Heb je nog vragen of kom je er niet helemaal uit?
Neem dan via onderstaande knop contact met ons op via Facebook Messenger!

Bieftartaar op de bbq bereiden
Stap 1
Dep van tevoren het overtollige vocht van de bieftartaar en zorg dat de kolen heet zijn of zet de vuurbron op de hoogste stand (120°C)

Stap 2
Smeer de bieftartaar vervolgens in met een dun laagje olie om te voorkomen dat het vlees aan het rooster vast gaat plakken

Stap 3
Grill het vlees aan beide kanten, en voor het beste resultaat in het midden van de barbecue. Je kunt het op gevoel doen of de kerntemperatuurmeter in het midden steken

Stap 4
Als je met een kerntemperatuurmeter aan de slag gaat en deze 45°C aangeeft, laat je de bieftartaar nog zo’n 3 minuten rustig verder garen

Stap 5
Vervolgens laat je de bieftartaar ongeveer 8 minuten rusten in aluminiumfolie. Over het algemeen heeft de bieftartaar heel veel smaak van zichzelf, waardoor het eigenlijk jammer is als je er allerlei kruiden. Olie of specerijen op doet. De Limousin bavette van haKOEna heeft genoeg aan een snufje zout en peper, wat je er het beste na het barbecueën overheen kunt strooien.

Stap 6
Tijd om te smullen! 😋

Tip: Mocht het vlees iets te lang gebakken zijn, ervaar je het al gauw als vrij taai. In dit geval is er nog geen man overboord, want dan kun je er nog altijd voor kiezen om het vlees te stoven.