fbpx

Hoe bak je bavette? – Bavette bakken

Bereidingswijze bavette / Bavette bereiden

Bij vleesrassen zoals de Limousin en de Blonde d’Aquitaine raden wij aan de bavette kort te bakken om vervolgens het vlees op de draad dun snijden. De bavette is te vergelijken met biefstuk, maar dan met een stevige byte. Kenmerkend voor de bavette van de Limousin is dat je deze zowel kunt je stoven als kort bakken. Let er wel echt op dat je dit stukje vlees maar kort bakt, vanwege haar stevige structuur wordt de bavette al snel taai. Heb je de bavette toch te lang gebakken? Geen zorgen, dan kun je het nog altijd stoven.

Over het algemeen raden wij aan om de bavette vooral maar kort te bakken, in dit geval kun je kiezen voor: bijna rauw, rosé en medium. De mogelijkheid bestaat ook om bavette op de barbecue te bereiden. Volg onderstaande stappen voor onze bavette bereidingswijze.

Bavette in de pan bereiden
Stap 1
Laat de bavette minstens een half uur op kamertemperatuur komen voor je het vlees gaat bakken

Stap 2
Doe de (room)boter of olie in de pan en zet het vuur hoog

Stap 3
Zodra de (room)boter gaat schuimen of de olie heet genoeg is, doe je de bavette in de pan. Is het vlees lekker bruin aan een kant, draai hem dan om. Ideaal is het om dit met een vleestang te doen, zodat de vleessappen (de smaakmakers) blijven behouden

Stap 4
Draai de warmtebron terug naar laag en bak het vlees nog zo’n 2 tot 3 minuten aan elke kant

Stap 5
Neem vervolgens de bavette uit de pan en leg het vlees op een verward bord. Laat de bavette, afgedekt met aluminiumfolie, hier nog zo’n 5 minuten rusten. Of leg het vlees in een oven, welke op 100°C is voorverwarmd.

Stap 6
Tijd om te smullen! 😋

Tip: Mocht het vlees iets te lang gebakken zijn, ervaar je het al gauw als vrij taai. In dit geval is er nog geen man overboord, want dan kun je er nog altijd voor kiezen om het vlees te stoven.

Heb je nog vragen of kom je er niet helemaal uit?
Neem dan via onderstaande knop contact met ons op via Facebook Messenger!
Bavette bbq bereiden
Stap 1
Dep van tevoren het overtollige vocht van de bavette en zorg dat de kolen heet zijn of zet de vuurbron op de hoogste stand (120°C)

Stap 2
Smeer de bavette vervolgens in met een dun laagje olie om te voorkomen dat het vlees aan het rooster vast gaat plakken

Stap 3
Grill het vlees aan beide kanten, en voor het beste resultaat in het midden van de barbecue. Je kunt het op gevoel doen of de kerntemperatuurmeter in het midden steken

Stap 4
Als je met een kerntemperatuurmeter aan de slag gaat en deze 45°C aangeeft, laat je de bavette nog zo’n 3 minuten rustig verder garen

Stap 5
Vervolgens laat je de bavette ongeveer 8 minuten rusten in aluminiumfolie. Over het algemeen heeft de bavette heel veel smaak van zichzelf, waardoor het eigenlijk jammer is als je er allerlei kruiden. Olie of specerijen op doet. De Limousin bavette van haKOEna heeft genoeg aan een snufje zout en peper, wat je er het beste na het barbecueën overheen kunt strooien.

Stap 6
Tijd om te smullen! 😋

 

Download de bereidingswijze voor bavette hier! 

 

Heb je iets gehad aan dit artikel over hoe je het beste bavette bakt? Ik vind het leuk als je het mij hieronder laat weten! Een vraag of opmerking kan natuurlijk ook, ik zal mijn best doen er zo snel mogelijk op reageren!

 


Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis!

 

Woon je in Echt of zo’n 40 km van Echt af?


We bezorgen met ons eigen vervoer. Vandaag besteld vóór 22.00 uur, de dag erna bezorgd (behalve op zondag). De aflevertijd stemmen wij met jou af. 

Woon je VERDER dan zo’n 40 km van Echt af?


Dan bezorgt Redjepakketje jouw bestelling. De haKOEna bestelling doen we in een speciale EPS doos met daarin herbruikbare coolpacks. Zo weten we zeker dat jouw bestelling bevroren bij je aankomt.a) Bestel je op zondag t/m donderdag vóór 22.00 uur 
dan ontvang je jouw bestelling de dag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur de dag erna krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.b) Bestel je op donderdag na 22.00 uur of op vrijdag of zaterdag, 
dan ontvang je jouw bestelling de dinsdag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur op de dag van bezorging krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.


You have Successfully Subscribed!