Hoe bak je biefstukpunten? – biefstukpunten bakken

Bereidingswijze biefstukpunten

Biefstukpunten van haKOEna zijn afkomstig van Het Franse vleesras Limousin of Blonde d’Aquitaine.
Net zoals de ‘gewone’ biefstuk worden biefstukpuntjes meer doorbakken naarmate je het vlees enkele minuten langer in de pan laat. Ons haKOEna rundvlees, heeft al veel smaak van zichzelf. Om deze reden hoef je er maar weinig mee te doen om het perfect te bereiden. Biefstukpuntjes bereiden is dus vrij gemakkelijk! Lekker is bijvoorbeeld biefstukpuntjes wokken. Volg onderstaande stappen voor onze biefstukpunten bereidingswijze.

Biefstukstukpuntjes bakken hoeft niet moeilijk te zijn of lang te duren. Met ons kwaliteitsvlees en de juiste bereidingswijze, kun je jouw biefstukpuntjes precies bakken zoals jij hem het lekkerst vindt. Ga je voor rare, medium of well done?

Biefstukpuntjes in de pan bereiden
Stap 1
Haal het vlees minstens een uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Voordat je het vlees op kamertemperatuur laat komen, haal je de verpakking eraf en dep je het vlees droog met keukenpapier

Stap 2
Doe de (room)boter of olie in de pan en zet het vuur hoog

Stap 3
Zodra het schuim van de boter in de pan is verdwenen, schroei je het ingepeperde vlees rondom dicht

Stap 4
Zet het vuur terug naar laag en laat het nog ongeveer 2 minuten om en om in pan als je het vlees rood van binnen wilt. Ongeveer 4 minuten als rosé jouw voorkeur heeft en 6 minuten voor doorbakken.
Let op: aangegeven tijden zijn richtlijnen voor biefstukpunten die zo’n 1,5 cm dik zijn

Stap 5
Strooi zout naar wens erop

Stap 6
Tot slot kun je het vlees voor het ultieme resultaat zo’n vijf tot zeven minuten laten rusten in de oven op 90 graden Celsius of op een bordje bedekt door aluminiumfolie (zo blijft het vlees sappig en warm)

Stap 7
Tijd om te smullen! 😋

Tip: Mocht het vlees iets te lang gebakken zijn, ervaar je het al gauw als vrij taai. In dit geval is er nog geen man overboord, want dan kun je er nog altijd voor kiezen om het vlees te stoven.

Heb je nog vragen of kom je er niet helemaal uit?
Neem dan via onderstaande knop contact met ons op via Facebook Messenger!
Zoekwoorden: biefstukpunten, biefstukpuntjes, biefstukreepjes, beef en steak, rundvlees, kort bakken, biefstukpuntjes bakken, biefstuk bakken, biefstukpuntjes wokken, biefstukpuntjes grillen
Whatsapp contact knopVragen? Klik hier!