Invriezen, ontdooien en houdbaarheid rundvlees
Invriezen en houdbaarheid haKOEna rundvlees
Genieten doe je bij voorkeur langzaam. Maar vlees invriezen moet zo snel mogelijk gebeuren. Daarom doen wij dat alvast voor je. Blijft het ook nog veel langer houdbaar.
Geen kwaliteitsverlies door diepvriezen
De kwaliteit van het haKOEna rundvlees blijft heel lang behouden. Dat is vooral ook te danken aan het invriesproces. Wij hanteren namelijk een professionele manier om het vlees snel en zonder vorming van ijskristallen in te vriezen. Hierdoor voorkomen we dat kristallen de celwanden van de spiervezels beschadigen. Wanneer je thuis iets invriest, duurt het redelijk lang voordat het product door en door bevroren is en krijg je soms wél te maken met deze kristallen. Dat is jammer, want de kwaliteit wordt daardoor minder. Daarom vriezen wíj het alvast voor je in. Het vlees brengen we heel snel, in lagen, op de optimale plek en temperatuur naar de juiste vriestemperatuur.
Drie weken rijpen
We laten het vlees na de slacht eerst drie weken rijpen. Daarbij verdwijnt er wat vocht uit het vlees. Hierdoor blijft het vlees veel langer goed in de vriezer. Daarnaast zorgt het rijpingsproces voor een perfecte smaak van het vlees. We vriezen het vlees in op het moment dat de rijping perfect is. Hierdoor blijft de fantastische kwaliteit van het Limousin vlees behouden.
Vacuümverpakking
Al onze producten snijden we vers voor je af en verpakken we vervolgens vacuüm in handige porties. Alle lucht is uit de verpakking gehaald en dat biedt een hoop voordelen. Het product blijft langer vers op een natuurlijke manier. Het vlees verliest geen vocht. Smaak en malsheid blijven gegarandeerd binnenboord. En het neemt uiteraard ook veel minder ruimte in.
Natuurlijke verkleuring
Door het onttrekken van lucht en daarmee zuurstof kan het product soms wel van kleur veranderen. Rundvlees kan groenig of bruinig verkleuren. Een volledig natuurlijk proces dat meteen ook bewijst dat wij geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen toevoegen. Zodra er weer lucht bij komt, keert de originele kleur weer terug. Er is dus niets mis met het product.
Langere houdbaarheid
Hoe lang je bevroren rundvlees kan bewaren, hangt af van veel factoren. Ten eerste natuurlijk de kwaliteit van het vlees en de manier van verpakken. Maar vooral ook de condities waaronder het is ingevroren. Hoe het is vervoerd naar je eigen vriezer en niet onbelangrijk, de behandeling daarna thuis? Staat je vriezer minimaal op -18 graden? En hoe vaak gaat hij open en dicht? Wij vriezen ons ambachtelijk rundvlees snel in tot -22° graden, en verlengen zo de houdbaarheid.
Bacteriën in winterslaap
De bacteriën in je stukje rundvlees komen bij het invriezen in een winterslaap terecht. Pas nadat het vlees ontdooid is, vermeerderen ze zich weer. In de vriezer kunnen dus geen bacteriën groeien, als de temperatuur laag blijft. Op internet vind je vaak het advies ingevroren rundvlees maar acht tot twaalf maanden te bewaren. Uit voorzorg wordt daarbij rekening gehouden met minder optimale omstandigheden van verwerking, vervoer naar huis en thuis invriezen. Door onze werkwijze is het rundvlees bij juist gebruik en juiste bewaring minstens twee jaar houdbaar. Maar natuurlijk hopen wij dat jij zo’n twee tot drie keer per week haKOEna rundvlees eet. Je hebt het pakket dan in ongeveer drie maanden op.
Beste manier om haKOEna vlees te ontdooien
Smaakvol en sappig vlees op je bord, ook na het ontdooien. Dat kan heel eenvoudig. Je kan ons haKOEna rundvlees het beste ontdooien door het een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Met een bordje vang je makkelijk het smeltwater op. Heb je haast met het ontdooien? Wij raden af het vlees in de magnetron te ontdooien. De buitenkant gaart dan namelijk veel te snel terwijl het vlees binnenin nog bevroren is. En het vlees wordt er taai van, liever niet dus. Dompel de bevroren producten in de verpakking onder in een bak met koud water. Nooit warm water nemen. Bacteriën krijgen dan te veel speelruimte. Maar ook de vleesvezels reageren op de temperatuurstijging, met kans op voorgaren. Af en toe het koude water verversen en binnen een half uurtje is het vlees vaak al ontdooid, met behoud van kwaliteit.
Laat jij even een reactie achter?
Heb jij nog een vraag of opmerking? Ik zou het leuk vinden als je het in een reactie hieronder laat weten!