Invriezen, ontdooien en houdbaarheid rundvlees

door | mei 31, 2019 | Blog haKOEna

Invriezen en houdbaarheid haKOEna rundvlees

Genieten doe je bij voorkeur langzaam. Maar vlees invriezen moet zo snel mogelijk gebeuren. Daarom doen wij dat alvast voor je. Blijft het ook nog veel langer houdbaar.

Geen kwaliteitsverlies door diepvriezen
De kwaliteit van het haKOEna rundvlees blijft heel lang behouden. Dat is vooral ook te danken aan het invriesproces. Wij hanteren namelijk een professionele manier om het vlees snel en zonder vorming van ijskristallen in te vriezen. Hierdoor voorkomen we dat kristallen de celwanden van de spiervezels beschadigen. Wanneer je thuis iets invriest, duurt het redelijk lang voordat het product door en door bevroren is en krijg je soms wél te maken met deze kristallen. Dat is jammer, want de kwaliteit wordt daardoor minder. Daarom vriezen wíj het alvast voor je in. Het vlees brengen we heel snel, in lagen, op de optimale plek en temperatuur naar de juiste vriestemperatuur.

Drie weken rijpen

We laten het vlees na de slacht eerst drie weken rijpen. Daarbij verdwijnt er wat vocht uit het vlees. Hierdoor blijft het vlees veel langer goed in de vriezer. Daarnaast zorgt het rijpingsproces voor een perfecte smaak van het vlees. We vriezen het vlees in op het moment dat de rijping perfect is. Hierdoor blijft de fantastische kwaliteit van het Limousin vlees behouden.

Vacuümverpakking

Al onze producten snijden we vers voor je af en verpakken we vervolgens vacuüm in handige porties. Alle lucht is uit de verpakking gehaald en dat biedt een hoop voordelen. Het product blijft langer vers op een natuurlijke manier. Het vlees verliest geen vocht. Smaak en malsheid blijven gegarandeerd binnenboord. En het neemt uiteraard ook veel minder ruimte in.

Natuurlijke verkleuring

Door het onttrekken van lucht en daarmee zuurstof kan het product soms wel van kleur veranderen. Rundvlees kan groenig of bruinig verkleuren. Een volledig natuurlijk proces dat meteen ook bewijst dat wij geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen toevoegen. Zodra er weer lucht bij komt, keert de originele kleur weer terug. Er is dus niets mis met het product.

Langere houdbaarheid

Hoe lang je bevroren rundvlees kan bewaren, hangt af van veel factoren. Ten eerste natuurlijk de kwaliteit van het vlees en de manier van verpakken. Maar vooral ook de condities waaronder het is ingevroren. Hoe het is vervoerd naar je eigen vriezer en niet onbelangrijk, de behandeling daarna thuis? Staat je vriezer minimaal op -18 graden? En hoe vaak gaat hij open en dicht? Wij vriezen ons ambachtelijk rundvlees snel in tot -22° graden, en verlengen zo de houdbaarheid.

Bacteriën in winterslaap

De bacteriën in je stukje rundvlees komen bij het invriezen in een winterslaap terecht. Pas nadat het vlees ontdooid is, vermeerderen ze zich weer. In de vriezer kunnen dus geen bacteriën groeien, als de temperatuur laag blijft. Op internet vind je vaak het advies ingevroren rundvlees maar acht tot twaalf maanden te bewaren. Uit voorzorg wordt daarbij rekening gehouden met minder optimale omstandigheden van verwerking, vervoer naar huis en thuis invriezen. Door onze werkwijze is het rundvlees bij juist gebruik en juiste bewaring minstens twee jaar houdbaar. Maar natuurlijk hopen wij dat jij zo’n twee tot drie keer per week haKOEna rundvlees eet. Je hebt het pakket dan in ongeveer drie maanden op.

Beste manier om haKOEna vlees te ontdooien
Smaakvol en sappig vlees op je bord, ook na het ontdooien. Dat kan heel eenvoudig. Je kan ons haKOEna rundvlees het beste ontdooien door het een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Met een bordje vang je makkelijk het smeltwater op. Heb je haast met het ontdooien? Wij raden af het vlees in de magnetron te ontdooien. De buitenkant gaart dan namelijk veel te snel terwijl het vlees binnenin nog bevroren is. En het vlees wordt er taai van, liever niet dus. Dompel de bevroren producten in de verpakking onder in een bak met koud water. Nooit warm water nemen. Bacteriën krijgen dan te veel speelruimte. Maar ook de vleesvezels reageren op de temperatuurstijging, met kans op voorgaren. Af en toe het koude water verversen en binnen een half uurtje is het vlees vaak al ontdooid, met behoud van kwaliteit.

 

Laat jij even een reactie achter?

Heb jij nog een vraag of opmerking? Ik zou het leuk vinden als je het in een reactie hieronder laat weten!


100% haKOEna genieten-garantie

 

We doen er alles aan dat de dieren een happy life genieten. We zijn zo transparant mogelijk naar jou toe over het hele proces. Omdat je weet dat dit goed zit, kun je genieten van het topkwaliteit vlees dat op je bord komt. Dat is waar haKOEna voor staat! Wij zijn daar helemaal van overtuigd. Daarom zijn we zo KOElant mogelijk en geven jou gewoon 100% genieten-garantie. Dat houdt in dat je kunt kiezen voor nieuw vlees óf je geld terug als het bij aankomst niet is zoals jij verwacht. Deze garantie geldt altijd behalve als er niemand aanwezig was om het pakket in ontvangst te nemen in het door jou opgegeven tijdvak.    

You have Successfully Subscribed!


Bezorgkosten


Voor de bezorging via PostNL wordt per afleveradres een standaardbedrag van € 6,95 gehanteerd. Wanneer jij jouw bestelling in de ochtend wilt laten bezorgen, moeten wij hiervoor helaas een toeslag van € 12,50 in rekening brengen. Voor bezorging in de avond geldt een toeslag van € 1,95. Voor gratis bezorging hanteren wij een minimum bestelbedrag van € 100,-.  

Meer informatie over bezorging en bezorgkosten kun je hier vinden.

You have Successfully Subscribed!


Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis!Wij verzenden jouw haKOEna bestelling in een EPS doos voorzien van herbruikbare coolpacks! Op deze manier komt jouw bestelling ingevroren bij jou aan.  

PostNL verzorgt de bezorging van jouw pakket. Wanneer je op maandag t/m vrijdag voor 14.00 uur besteld, zal jouw haKOEna bestelling de volgende dag bij jou thuis worden bezorgd via PostNL. Wanneer jij jouw bestelling op vrijdag na 14.00 uur, zaterdag óf zondag bestelt, wordt jouw pakket dinsdag bij jou thuisbezorgd. Zodra wij jouw pakket hebben afgegeven aan PostNL ontvang je een track & trace code via de mail, waarmee jij jouw pakket kunt volgen.  

Meer informatie over de bezorging kun je hier vinden.

 

You have Successfully Subscribed!


Diervriendelijk vlees direct van de boerinDe dieren hebben het leven dat ze zouden kiezen als ze een keuze hadden. Altijd lekker buiten als het maar even kan en de ruime, open, lichte stal met stro in als ze dat willen. We gebruiken geen preventieve antibiotica of toevoegingen van welke aard dan ook. Puur natuur, zo zijn de dieren, zo houden wij dat graag.

 

You have Successfully Subscribed!


Topkwaliteit rundvlees van … koeien!haKOEna staat voor topkwaliteit vlees. Logisch dat we dan kiezen voor koeien. Vlees van koeien is namelijk malser dan van stieren. Die hebben een hoog testosterongehalte en dat maakt het vlees harder. Ook zorgt het ervoor dat de dieren moeilijk buiten te houden zijn. Het vlees is van de Franse vleesrassen Limousin of Blonde d’Aquitaine. Het zijn oersterke rassen en omdat de koeien niet gemolken worden gaan alle voedingsstoffen naar het vlees. 

You have Successfully Subscribed!


Ambachtelijk verwerkt door slagerDe verwerking gebeurt bij Freshco, EG-erkend slagersbedrijf van mijn man. Hij heeft al decennia ervaring met verwerken van vlees voor restaurants. Het vlees krijgt ruim de tijd om te rijpen, minstens drie weken. De slagers verwerken het vlees met ambachtelijke precisie, ze snijden de lapjes vlees zoveel mogelijk op het gewenste gewicht maar je begrijpt dat dit dus wel eens iets kan afwijken. Vakwerk blijft nu eenmaal mensenwerk.

You have Successfully Subscribed!


Professioneel ingevroren > langer houdbaarZelf thuis invriezen kan. Maar ook al is je eigen diepvries nog zo goed, ze kan niet op tegen professioneel invriezen. De methode van gelaagd invriezen met speciale ventilatie zorgt ervoor dat het vlees in korte tijd de temperatuur van -18oC bereikt. Daardoor is haKOEnavlees wel twee jaar houdbaar met optimaal behoud van structuur en kwaliteit.

You have Successfully Subscribed!

Probeer nu...
ons proefpakket

 

Al vanaf € 29,50

Proefpakket bekijken

* Minimum bestelbedrag
niet van toepassing.

You have Successfully Subscribed!

Whatsapp contact knopVragen? Klik hier!