Vlees van de boer | FAQ | haKOEna rundvlees
arrow_drop_up arrow_drop_down

Het hakoena pakket?

Hoe werkt het?

Elk haKOEna rundvleespakket bevat verschillende delen rundvlees, in gelijke verhouding als ze in de koe voorkomen. Het vlees is zoveel mogelijk in eenpersoons porties vacuüm verpakt. Elke pakje is voorzien van een etiket met daarop de naam van het vlees, een korte bereidingsinstructie en de houdbaarheidsdatum. De winkelpagina, waar je de inhoud van het pakket en een pakket kunt bestellen, vind je via de knop boven aan deze pagina. Je geeft bij de bestelling de gewenste afleverdag en -tijd op. Uiterlijk de dag voor afleveren krijg je nog een bericht of een telefoontje ter herinnering. Dan wordt het pakket afgeleverd, het is een doos die in een lade van de diepvries past. haKOEna staat voor eerlijk, duurzaam, topkwaliteit rundvlees.

Hoe weet ik of ik het pakket krijg van de koe die ik besteld heb?

Elk kalfje krijgt bij de geboorte al meteen een paspoort in de vorm van een oormerk. Het is daar zijn hele leven en daarna aan te herkennen en te volgen. Bij de bestelling staat het oornummer vermeldt en ook op de doos en op het etiket van elk apart vleesdeel.

Hoeveel kost het rundvlees?

Een haKOEna pakket

A) weegt circa 4,25 kg en kost € 69,50
B) weegt circa 8,5 kg en kost € € 129,50

Nemen we het grootste pakket als voorbeeld, het B-pakket. Per kilo is dat € 15,20. Er zitten zo’n 36 pakjes in waar je ongeveer 65 porties van ca. 130 gram van maakt. Je betaalt dus per maaltijd per persoon € 1,98 voor 130 gram eerlijk, superluxe mals rundvlees.

Hoe lang doe ik met mijn pakket?

Het hangt er natuurlijk vanaf met hoeveel personen je aan tafel zit en hoe vaak jullie rundvlees eten. Maar uitgaande van twee personen die twee-drie keer per week rundvlees eten, doe je ongeveer 3 maanden met jouw pakket.

Past mijn pakket in de vriezer?

Het pakket past in het vriesvak van je koelkast of in een lade van een normale diepvries.

Hoe zie ik welk vlees er in een pakje zit?

Op elk pakje zit een etiket waarop staat welk vlees erin zit en tot welke datum het bevroren houdbaar is. Ook staat erop of je het kort of lang moet bereiden.

Waar kan ik duurzaam rundvlees kopen?

Bij haKOEna kan je online jouw duurzaam rundvlees pakket bestellen.

Bezorging pakket

Hoe lang duurt het voordat ik het pakket in huis heb?

De koe wordt geslacht als ze slachtrijp is. Dan moet het vlees nog zo’n 14 dagen rijpen om de optimale vleeskwaliteit te bereiken. Daarna wordt het geportioneerd, luchtdicht verpakt en direct professioneel ingevroren. Meestal is er dan ook een voorraad pakketten waardoor je dus soms al de dag na bestellen jouw pakket in huis kunt krijgen. De levertijd is maximaal twee weken. Als je voor donderdag 12.00 uur bestelt, is leveren meestal al vanaf vrijdag mogelijk.

Hoe blijf ik op de hoogte van mijn pakket?

• Jij plaatst jouw bestelling en krijgt daar vervolgens meteen een bevestiging van per mail. Daarin staan ook de inloggegevens voor ‘mijn haKOEna’. Hier kun je jouw persoonlijke gegevens wijzigen.
• Bij het plaatsen van de bestelling kun je al aangeven op welke dag en tijd je het liefst jouw pakket geleverd wilt krijgen.
• Ruim voor aflevering krijg je nog een bericht per mail, whatsapp, sms of telefonisch waarin we je herinneren aan de aflevering. Wil je afleverdag en -tijd nog wijzigen, dan kan dat tot 12.00 uur op de donderdag vóórdat de levering bij jou is gepland.
• De dag voordat het pakket de koel/vrieswagen in gaat, krijg je nog een telefoontje of mail met de herinnering aan de afleverdag en -tijd.

Het gebeurt soms dat een mail in jouw spambox ofwel ongewenste mailbox terecht komt. Controleer die dus ook altijd even.

Wat zijn de afleverdagen en -tijden

Dit is het afleverschema. Hieruit kun je je keuze maken. Deze kun je laten weten bij het invullen van jouw bestelling. Er verschijnt vanzelf een invulveld. En tot donderdag, 12.00 uur in de week van levering kun je het nog wijzigen.

Je kunt kiezen uit:
vrijdag 18.00-19.00 uur
vrijdag 19.00-20.00 uur
zaterdag 11.00-13.00 uur

Schikken jou deze dagen en/of tijden niet, vul dan jouw voorkeur in. We laten je dan in elk geval weten of dat gaat lukken.

Gekoeld bezorgd

Jouw pakket wordt bezorgd met gekoeld vervoer met diepvriescompartiment.

Bezorgkosten

Je hoeft het pakket niet af te halen. Voor € 5,95 bezorgen wij het bij jou thuis.

Wat als ik niet thuis ben als het pakket wordt geleverd?

Je wilt natuurlijk het liefst zelf je pakket in ontvangst nemen. Maar moet je toch onverhoopt weg op de dag en tijd die je hebt aangegeven, dan leveren wij het bij de buren af. Maar we vragen jou wel van tevoren of jij dat goed vindt.

FAQ - Vlees bewaren

Hoe en hoelang kan ik vlees bewaren?

Het vlees wordt bevroren bij je afgeleverd. Leg het vlees dat je de dag erna wilt bereiden in de koelkast en doe de rest meteen in de diepvries. Daar kun je het zelfs twee jaar bewaren als de temperatuur in de diepvries altijd -18ºC of lager is.
Als je het vlees ontdooit, kun je het afgesloten een paar dagen in de koelkast bewaren. Je kunt natuurlijk ook gewoon een portie die over is na een heerlijk maal nog ca. twee dagen bewaren of invriezen voor een later moment.

Behoudt het vlees ingevroren zijn kwaliteit?

Omdat we het vlees rijpen, verdwijnt er wat vocht uit het vlees waardoor het in de vriezer langer goed blijft. Bovendien wordt het meteen op professionele manier ingevroren. Het vlees blijft op die manier twee jaar lang goed in de vriezer.

Hoe kan ik het beste vlees ontdooien?

Als je het vlees langzaam ontdooit komt dat de kwaliteit ten goede. Haal het vlees dat je wilt gebruiken dan ook het liefst een dag van tevoren uit het vriesvak en leg het in de koelkast. De verpakking kun je de dag erna eraf halen.
Als je toch om een of andere reden het vlees snel moet ontdooien, leg het dan ca. 15 minuten in gesloten verpakking in koud water. Ook zo behoud je de kwaliteit. Vermijd de magnetron.

Elk haKOEna rundvleespakket bevat verschillende delen rundvlees, in gelijke verhouding als ze in de koe voorkomen. Klik op het linkje bovenaan de pagina om te zien wat dat is. Het vlees is zoveel mogelijk in eenpersoons porties vacuüm verpakt. Elke pakje is voorzien van een etiket met daarop de naam van het vlees, een korte bereidingsinstructie en de houdbaarheidsdatum. Je kunt het haKOEna rundvleespakket bestellen op de 'bestelpagina'. Die vind je bovenaan in de menubalk. Je geeft bij de bestelling de gewenste afleverdag en -tijd op. Uiterlijk de dag voor afleveren krijg je nog een bericht of een telefoontje ter herinnering. Dan wordt het pakket afgeleverd, het is een doos die in een lade van de diepvries past. haKOEna staat voor eerlijk, duurzaam, topkwaliteit rundvlees.

Wij gebruiken cookies!