fbpx

Beef Wellington en Hertenrugfilet Wellington

door | dec 11, 2021 | Bereidingswijze feestspecials

Je hebt een heerlijke keuze gemaakt met deze feestspecial. Hieronder zijn antwoorden op vragen die je vast nog hebt. Maar, komen nog andere boven, bel ons gerust 085 020 23 60. Dat mag ook met Kerst! Smaak- en sfeervolle dagen voor jou en iedereen aan jouw tafel!

Ontdooien

Je serveert de (herten)bief Wellington:
– ’s avonds? Leg ze dan ’s morgens uit de diepvries, buiten de koelkast om te ontdooien.
– ’s middags? Leg ze dan ’s avonds uit de diepvries, in de koelkast om te ontdooien.

Verwarmen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C met boven- en onderwarmte. Dus geen hetelucht!
  2. Leg een bakpapier op een rooster en leg daar de (Herten)bief Wellington op. Dus niet op een bakplaat, dan wordt het deeg niet krokant aan de onderkant.
  3. Schakel na ca. 10 minuten terug naar 180°C.
  4. Schakel na ca. 20 minuten terug naar 50°C.
  5. Controleer of de kerntemperatuur 58°C is. Laat het vlees in de oven totdat die temperatuur is bereikt. Zo krijg je een perfecte medium-rare resultaat. Wil je liever meer rosé, hou dan een kerntemperatuur van 53°C aan.
  6. Laat de bief daarna nog ca. 15 min rusten op een lauwwarme plek. Je kunt hem op het rooster van de oven laten staan die je iets naar buiten schuift. Zet wel de oven uit!
  7. Vleesvocht verdeelt zich in die rusttijd in het vlees en loopt er dan ook niet uit.
  8. Dek de bief heel losjes af met aluminiumfolie zodat de korst mooi krokant blijft.

Houdbaarheid

Als er (herten)bief Wellington over is, kun je die nog twee dagen later prima eten als je het vlees maar na de maaltijd meteen in de koelkast op 4°C hebt bewaard.


Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis!

 

Woon je in Echt of zo’n 40 km van Echt af?


We bezorgen met ons eigen vervoer. Vandaag besteld vóór 22.00 uur, de dag erna bezorgd (behalve op zondag). De aflevertijd stemmen wij met jou af. 

Woon je VERDER dan zo’n 40 km van Echt af?


Dan bezorgt Redjepakketje jouw bestelling. De haKOEna bestelling doen we in een speciale EPS doos met daarin herbruikbare coolpacks. Zo weten we zeker dat jouw bestelling bevroren bij je aankomt.a) Bestel je op zondag t/m donderdag vóór 22.00 uur 
dan ontvang je jouw bestelling de dag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur de dag erna krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.b) Bestel je op donderdag na 22.00 uur of op vrijdag of zaterdag, 
dan ontvang je jouw bestelling de dinsdag erna tussen 17.00 en 22.00 uur. Rond 16.00 uur op de dag van bezorging krijg je een mailtje met een nauwkeurig tijdblok zodat je niet de hele avond hoeft te wachten.


You have Successfully Subscribed!